2015. február 13., péntek

Tavaszi méregtelenítés

AVOKÁDÓS  FEJES SALÁTA
( glutén-, tej-, és tojásmentes )

Gyorsan könnyen elkészíthető. És mellesleg nem hizlal,  megelégít egy szelet  pirítóssal
Természetesen barna kenyérre gondolok.



Hozzávalók:
50 dkg fejes saláta
10 dkg uborka
10 dkg lilahagyma (1 db közepes nagyságú)
20 dkg paradicsom (2 db közepes nagyságú)
1 db sárga húsú kaliforniai paprika
1 db avokádó 
Öntet:
3 cikk zúzott fokhagyma
3 ek sörélesztőpehely
2 ek lenmagolaj
1/3-ad teáskanál só
------------------------
3 ek víz
3 ek citromlé
Néhány ágacska  petrezselyemlevél a díszítéshez.

Az öntet első 4 összetevőjét keverjük össze, majd adjuk hozzá a vizet és a citromot. A megmosott salátát szeleteljük ceruzavastagságúra, vágjuk a hagymát kicsi kockára, az uborkát vékony szeletekre, a paradicsomot kicsi darabokra. Az avokádót pucoljuk meg, és vágjuk kis darabokra. A salátát keverjük össze. Salátalevéllel bélelt tálkában tálaljuk. Az öntetet fogyasztás előtt 5 perccel tegyük rá a salátára! Ha hamarabb összekeverjük, a saláta összeesik és nem gusztusos. Nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: