A férjem azért könyörög, hogy ne főzzek annyit, hanem csináljak több salátát. Nos ez a mai előételünk.
Hozzávalók:
3 db közepes édes sárgarépa
4 marék rukkola
1 lilahagyma
2 dl szezámmag megpirítva
2 evőkanál sörélesztőpehely
1,5 teáskanál zöldfűszeres himalája só
Elkészítése:
A megmosott sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeltem, és a tányérokra halmoztam. A tetejére egy -egy marék rukkolát tettem, és a lilahagymából is keveset. Végül megszórtam darált szezámmaggal.
A pirított szezámmagot kávédarálóban a sörélesztőpehellyel és a zöldfűszeres sóval megőröltem.
Tipp:
Én a kávédarálót csak magok őrlésére használom. Ám ha te kávédarálásra használod a gépet, akkor feltétlenül töröld ki alaposan mielőtt a szezámmagot beleteszed , hogy ne legyen kávé ízű. A sörélesztőpehely gazdag B vitamin forrás, és kiváló ízesítő is.
A szezámmag annyira finom volt, hogy csak újra és újra megszórtuk vele a salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése