A kislányunk pár napra hazajött Angliából és odavan a levesekért. Egyik nap ezt főztem......
Miközben ette, azon kezdtem gondolkozni, hogy főztem-e eleget ?....
Íme a recept:
Hozzávalók:
50 dkg
vörös lencse
50 dkg
nyers pucolt sütőtök
30 dkg
vöröshagyma
3 cikk
fokhagyma
4 ek
paradicsompüré Lidl-s
5
babérlevél
1/3 tk őrölt rozmaring
1 ek
Coop ételízesítő, glutamát mentes
1 tk
pirospaprika
3-5 ek
olíva olaj
víz
Elkészítése:
A vörös
lencsét 2-3 órára beáztatom. A vöröshagymát kevés sóval közepesen
megdinsztelem az
olajon. A tűzről lehúzom, és rászórom a pirospaprikát, majd
ráteszem a megmosott lencsét. Vízzel felengedem, beleteszem a babérlevelet és
felforralom. Amikor felforrt beleteszem a kockára vágott sütőtököt, az ételízesítőt, a paradicsom pürét és puhára főzöm.
Amikor félig megfőtt, akkor sózom meg, ugyanis só nélkül hamarabb puhul meg
minden hüvelyes. Amikor kész hozzáadom a rozmaringot. Botmixerrel simára
turmixolom a babérlevéllel együtt, majd
kiforralom. A turmixszolás előhozza
a babér kellemes ízét. Petrezselyemmel meghintve tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése