2016. november 15., kedd

Vöröslencseleves sütőtökkel

A kislányunk pár napra hazajött Angliából és odavan a levesekért. Egyik nap ezt  főztem......

Miközben ette, azon kezdtem gondolkozni, hogy főztem-e eleget ?....

Íme a recept:

Hozzávalók:


50 dkg vörös lencse
50 dkg nyers pucolt sütőtök 
30 dkg vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
4 ek paradicsompüré Lidl-s
5 babérlevél
1/3 tk  őrölt rozmaring
1 ek Coop ételízesítő, glutamát mentes
1 tk pirospaprika
3-5 ek olíva olaj
víz
2 csapott ek só kb.

Elkészítése:

A vörös lencsét 2-3 órára beáztatom. A vöröshagymát kevés sóval közepesen megdinsztelem az
olajon. A tűzről lehúzom, és rászórom a pirospaprikát, majd ráteszem a megmosott lencsét. Vízzel felengedem, beleteszem a babérlevelet és felforralom. Amikor felforrt beleteszem a kockára vágott sütőtököt, az ételízesítőt, a paradicsom pürét és puhára főzöm. Amikor félig megfőtt, akkor sózom meg, ugyanis só nélkül hamarabb puhul meg minden hüvelyes. Amikor kész hozzáadom a rozmaringot. Botmixerrel simára turmixolom a babérlevéllel együtt, majd  kiforralom. A turmixszolás előhozza a babér kellemes ízét. Petrezselyemmel meghintve  tálalom.





Nincsenek megjegyzések: