2016. december 1., csütörtök

Banáncsokival töltött keksz

(tej-, tojás-, és cukormentes)

 Sütés nélkül pik-pakk elkészül, ám annál hamarabb elfogy. Kiváló vendégváró desszert, mert előző napon meg tudom csinálni, a hűtőben pedig 1 nap alatt megpuhul. Csak tálalni kell az éhes csapatnak.


Hozzávalók:

2 db banán
2 dl mazsola
2 csapott ek. kakaó
1 ek. méz
1 dl víz
1 késhegynyi vaníliapor
10 dkg kókuszolaj
Korpovit vagy háztartási keksz


Elkészítése:
Egy tálcára egymás mellé szorosan helyezzünk el kekszeket. A megmosott mazsolát tegyük a turmixgép kelyhébe, és a víz hozzáadásával turmixoljuk simára. Adjuk hozzá a kis darabokra vágott banánt, és rácsurgatjuk a mézet, beleszórjuk a vaníliát, és a kakaót, és folytatjuk a mixelést. A kókuszolajat kis lábosban olvasszuk fel, és miközben forog a turmix, öntsük bele a kehelybe. A folyékony csokoládét egyenletesen öntsük rá a kekszekre. Minden keksz tetejére helyezzünk másik kekszet, és kicsit nyomjuk meg. 4-5 óra múlva a keksz omlóssá, puhává válik, a csoki pedig megszilárdul. Ha kicsit ropogós marad a keksz, akkor is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: